Monday, December 12, 2011

Ресторан Мекдоналдс у Господској улици

Poslao Zeljo S. uz svoj komentar:

Eh - mene sto se tice,nikad ih ne bih pustio u BL.
Al`,sta ces - nase ovce uvijek su vise volile tudje,a stidile se svog...domaceg i provjerenog !
Pa - neka im ! Mene tamo sigurno necete vidjeti !
Pozdrav,
Zeljo

A mene nesto interesuje kako li ce se hamburger drzati u konkurenciji sa cevapom! 

***********************


Ресторан свјетски познатог ланца брзе хране "Мекдоналдс" биће до прољећа отворен у Господској улици, у простору гдје је тренутно смјештена продавница обуће "Бонел", сазнаје "Глас Српске" из добро обавијештених извора.

- Иако је било приче да ће за потребе "Мекдоналдса" бити изграђен објекат у Борику, у близини тржног центра "Меркатор", менаџери у овој чувеној америчкој компанији су се одлучили за само срце града - Господску улицу. Тако ће се Бањалука придружити свим свјетским метрополама чији становници уживају у популарним специјалитетима овог прехрамбеног гиганта. Сама процедура око добијања дозволе је изузетно компликована и траје мјесецима стога са сигурношћу могу рећи да ће се за петнаестак дана знати тачан датум отварања овог објекта - казао је извор "Гласа Српске".


Он је потврдио да је послије свих анализа дошло до промјене у избору локације.

- С обзиром на то да се ради о најужем центру града, локација је и више него атрактивна и примамљива - казао је наш саговорник.

У сједишту компаније "Мекдоналдс" за БиХ у Сарајеву потврдили су информације "Гласа Српске" да ће ускоро бити отворен ресторан у Бањалуци.

- До краја године би се требао постићи коначан договор а само отварање ресторана у најповољнијој опцији би требало бити на прољеће идуће године. Процедура добијања дозволе за је у току - рекао је директор маркетинга "Мекдоналдса БиХ" Aди Хаџиараповић који није желио ни да потврди али ни демантује да ће ресторан бити на поменутој локацији у Господској улици.

Већина становника Бањалуке сматра да би долазак "Мекдоналдса" у Бањалуку био пун погодак.

- Драго ми је што се и Бањалука налази на листи свјетских градова који имају ове популарне ресторане брзе хране. Мислим да је то најбољи показатељ да постајемо међународни центар. Поред тога, велики сам љубитељ "Мекдоналдс" хране. Највише волим "биг мек", "филето фиш", "милк-шејк"... које сам до сада јела у Београду. Иако се нећу одрећи наших традиционалних јела ипак ће ми пријати промјена - казала је Бањалучанка Весна Тимотијевић.

Браћа Мекдоналд

"Мекдоналдс" је ланац ресторана брзе хране који су 15. маја 1940. године основала браћа Дик и Мек Мекдоналд отворивши властити ресторан у граду Сан Бернардино у Калифорнији. Ланац се почео ширити 1954. године, када је Реј Крок, одушевљен услугом у ресторану, предложио браћи Мекдоналд отварање нових ресторана. У свијету постоји више од 30.000 ових ресторана у 122 државе. Први "Мекдоналдс" ресторан у Југославији, уједно и у централној Европи, отворен је 24. марта 1988. године у Београду на Славији.

1 comment:

  1. Od tri banjalučke tradicije (kesteni su na gerijatriji, a čamac je preimenovan u dajak-čamac) zadržao se još ćevap. Kako se oduprijeti najavljenoj agresiji?Obečavam svoj skromni prilog u toj borbi.

    ReplyDelete