Tuesday, March 06, 2012

Jovanka Jelovac: A DA ,STVARNO ,ODEMO NA KAFU?‏


ŽIVIMO U VRIJEME KAD SE KOMUNIKACIJA SVODI NA PORUKE,MAILOVE,TELEFONIRANJE...

PRIHVATITE POZIV I DOĐITE NA KAVU !!

DRUŽITE SE I UŽIVAJTE KAO I MI U ZAGREBU SA DRAGIM PJESNICIMA: GORDANOM VLAJIĆ, MIODRAGOM  JAKŠIĆEM, SANJOM PETROVIĆ I VLADIMIROM BLAGOJEVIĆEM IZ BEOGRADA.

SRDAČNO VAS POZDRAVLJAM I STVARNO, IDEMO NA KAVU !!

JOVANKA







1 comment:

  1. «A da, stvarno, odemo na kafu?»

    Naslov ove knjige potaknuo me je, s obzirom na pretpostavljenu bliskost tema, da preporučim roman:
    Jennifer Egan, «Vrijeme je opak igrač» - naslov originala «A Visit From The Goon Squad» , dobitnik Pulitzerove nagrade za najbolji roman 2011, koju sam upravo pročitala.

    - Život u New Yorku, ljubav, samouništavanja, mudrost i tuga, kroz vrijeme, zadnjih 50-tak godina, koje nas nemilosrdno sustiže; današnje generacije koje ne obraćaju pažnju ni na ljepotu verbalnog ni pisanog izričaja, zadovoljavaju se pisanjem dnevnika i svojih zapažanja u crticama, koristeći sve mogućnosti Power Point, te SMS-ju skračujući i ono malo riječi izbacivanjem samoglasnika.

    Kuda to idemo? Što je suština življenja? Pitanja koja autorica ne postavlja, ali nas na njih navodi.
    Iako prvih dvadesetak stranica ne oduševljava, čak sam se pitala – kako je roman mogao biti nagrađen? - sa svakom novom stranicom, zapažala sam njegovu vrijednost i posebnost.

    Svakako pored novih načina komuniciranja, koja i naša generacija koristi i koja su izvanredna, kad nas stotine kilometara razdvajaju, ali kad živimo u istom gradu, treba otići na kavu, jer ništa ne može zamijeniti živu riječ i neverbalni govor, kojim dodatno potvrđujemo vjerodostojnost rečenog.

    Poziv na kavu s poznanicima i prijateljima uvijek rado prihvaćam.

    ReplyDelete