Tuesday, September 11, 2012

Branislav Jelić: Serena je životinja

Na zalost, prilicno redovno citam i sportske izvjestaje iz raznih novina sa ex-Yu prostora.
Ili su ti sportski novinari gluplji od drugih, ili se ja u sport malo bolje razumijem nego u ostale oblasti, ili oboje, ali u svakom slucaju sportske vijesti i izvjestaji, koji su mi nekada cinile dane vedrijim i vrijednijim, cine danas moje dane tmurnijim i crnjim.
Jer ti su izvjestaji puni raznih idiotluka, nacionalizma, fasizma, rasizma, uvlacenja otpozada, naginjanje za odnaprijeda, podvlacenja pod kozu... i cega sve ne... Najmanje je u tim sportskim izvjestajima sporta i sportista. Najmanje!
Zbog tih i takvih novinarskih i ljudskih patuljaka i istinski sportisti sa prostora ex-Yu gube na svojoj sportskoj i ljuskoj vrijednosti, jer ponekad se ne moze razluciti sta je to novinar prenio kao misljenje sportiste a sta od toga je strpao sportisti , ni krinom - ni duznom, u usta...
Na tu temu, misljenje Branislava Jelica, iz E-Novina, koje oslikava sportske izvjestaje u jednoj od drzava bivse Yu, Srbiji.
NE zavarajmo se, ni ostali ne zaostaju...
Mozda samo Bosna, jer u Bosni je sve drugacije... Sto ne znaci i bolje...

**************


Vrh srpskog novinarstva: Iz štale Sportskog žurnala

Lobotomirani Tadićevom višegodišnjom politikom pomirenja nepomirljivog, srpska javnost i mediji više ne prezaju u raspojasanosti koju je iznedrila Deklaracija o pomirenju i zajedničkoj boli, kada su izjednačeni demokrate i fašisti. Najavljujući četvrtfinalni meč Ane Ivanović i Serene Vilijams na US openu, poremećen od patriotskog nitkovluka, sportski list Žurnal uspeo je da samo u jednom naslovu objedini fašizam, rasizam i mizoginiju, te još jednom promoviše društveni model zacementiran posle previše godina vladavine Demokratske stranke


Nema nikakve sumnje da će biti potrebne decenije da se srpsko društvo izvuče iz moralnog taloga u kome se našlo, godinama podržavajući nasilje, pljačku i nemoral. Biće neophodne godine i godine rada, počev od rehabilitacije osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, pa do ukidanja parauniverziteta lažnih diploma, da bi se senzibilizovala nezainteresovana javnost koja će etablirati društvene vrednosti koje će obuzdati manijake spremne da tekst naslove “Lepotica i zver”, kako je to učinio besramni urednik Sportskog žurnala.


U raljama srpskih medija: Ana Ivanović

Posmatrajući svet i događaje iz skučene vizure patriotskog idiotizma, srpska javnost sluđena medijskim manipulacijama, čak ni u manifestacijama koje okupljaju najbolje, a kada je u pitanju savremeni tenis i legendarne takmičare, nije u stanju da vidi dalje od nosa i, pored nesumnjivog talenta i umeća naših predstavnika, uoči nadahnuća i dostignuća veličanstvenih sportista poput Federera, Šarapove, Nadala ili sestara Vilijams.

Iz te bedastoće inferiornih izmileli su mnogobrojni članci, praćeni kretenskim komentarima anonimnih fašista, koji su slepcima u Srbiji predočili iz “pouzdanih izvora” da je Federer mrzitelj svega srpskog, Nadal obični pederčić na steroidima, Šarapova tek neka kurvica iz podmoskovlja, a Serena Vilijams, od danas životinja, to jest zver i, što da se lažemo, odvratna crnkinja koja, iz samo njoj znanih razloga, želi da pobeđuje sve protivnice, pa i srpsku lepoticu Anu Ivanović, dragu devojku kojoj sigurno nije milo da se više piše o njenom izgledu umesto o rezultatima poput ovog u Njujorku.
e-Lepotica: Serena Vilijams

U palanačkoj zaslepljenosti manijom veličine, promoteri nastranog patriotizma zaboravljaju da, unižavajući sve one koji nisu Srbi, lepi i beli, zapravo umanjuju i skrnave objektivno fantastične domete koje Đoković i kompanija postižu u nezapamćenoj konkurenciji. Jer kada bi se više pisalo o broju naslova koje su osvojili Venus i Serena, o neponovljivim Federerovim rezultatima, Nadalovoj posvećenosti i skromnosti, Gaskeovom najlepšem bekhendu na planeti ili Fererovoj životnoj sudbini, ovdašnje dobrovoljne neznalice bi još više cenile ono što naši sportisti postižu na terenu.

(e-Novine)



No comments:

Post a Comment