Tuesday, February 25, 2014

Radio vijest


Svaki dan u autu mi prica i svira srednjetalasna stanica 680 Vijesti  Svakih deset minuta vijesti, stanje na putevima, vremenska prognoza… sve ono sto ti treba kad si u autu. Ako duze putujem kuci napamet znam sve vijesti jer ih ponavljaju svakih deset minuta. 
Prosli petak ide vijest da je autoput 305 zakrcen jer su radovi na putu, pa se dnevni kapacitet od 150000 vozila  prepolovio. Savjetuju  vozacima da , ako mogu, koriste druge puteve a ne autoput 305. 
Vijest kao takva korisna. Ponavljanje svakih 10 minuta isto tako -  korisno, jer i oni koji su se tek ukljucili treba da saznaju za problem.

Jedino sto ovu vijest cini beskorisnom i besmislenom je cinjenica  da je AM 680 radio stanica koja se slusa u Torontu i okolini, a autoput 305, koji se popravlja i koji je pretrpan, je u Los Angelesu!

P.S. Mozda ja tu besmislicu ne bih ni zapazio da u vrijeme dok sam slusao ovu vijest saobracaj na autoputu 401, kojim se vracam sa posla kuci i koji je zila kucavica Toronta,  nije bio je zatrpan i potpuno blokiran. 

No comments:

Post a Comment