Friday, September 25, 2015

Rajko PUŠIĆ: Šetnja Banjalukom 10.09.2015.










3 comments:

  1. Perdraze, bircuz RUPA ima jos jedan dodatak imenu? U zargonu se zove Rupa sa 5 zvijezdica. Pitaj Rejka Pusica ko tamo "visi" na ziovima?
    Pozdrav od sestre Tome Đatmatija

    Mirjane

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pozdravljam Mirjanu (Đarmati) Stančić. Bila si ,,mala raja" dok smo mi malo stariji sjedili satima na zidu ulazne kapije OŠ Milan Radman. Usput, ti se, čini mi se, poznaješ sa mojom suprugom Aleksandrom Peličić-Cacom. Da, bircuz ,,Rupa" ima jedini u Banjaluci oznaku PET ZVJEZDICA dobijenu, a zahvaljući meni, jer sam ja bircuzu dao ime, od Međunarodne asocijacije bircuza za kategorizaciju bircuza.
      U našem omiljenom bircuzu postavljena je, prva u Banjaluci, a možda i šire, stalna izložba karikatura redovnih gostiju(među njima, normalno, i Tome Đarmatija, mog ,,zemljaka" iz Rosulja), to jest konzumenata tekućih i čvrstih (roštiljskih) asortimenata koje nudi naš bircuz. Tek nakon nekoliko godina moje karikature su bile i u sada bivšoj kafani ,,Dijalog", a na kojima su preovladaval likovi profesora iz obližnjih srednjotehničkih škola, a i glumaca i advokata, stalnih gostiju ,,Dijaloga". Pozdravljam te, Mirjana Đarmati.

      Delete
    2. Pozdrav Rajku Pusicu i mojoj drugi Caci. Istina je da smo Caca i ja sjedile u istoj klupi, sto znaci da smo bili i ostali "mala raja". Kad dodjemo Zeljko i ja u B.Luku, onda on sa mojim Tomom olilazi taj bircuz, i Tomo stalno govori kako jos malo fali pa da i Zeljo "visi" na zidu? Rajko ako ti nije tesko molila bih te da mi ucinis jednu uslugu? Trebalo bi Caci isporuciti jedan veeeeliki poljubac od mene. Pezdrav Caci, Rajku, Predragu i ostatku redovnih posjetioca poznatog bircuza. Mirjana

      Delete