Monday, January 25, 2016

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH: Uhapšen Fahrudin Radončić!


Ne mogu da ne reagujem na prvu!
Ne zato sto mislim da ce Fahro ostati u tom pritvoru i sto ce se njegovom i inim drugim kriminalcima stati u kraj. Ne. Oslobodice se on svakako. Ali bar sada, nakon njegovog hapsenja, mnogi drugi, slicni njemu, ne mogu biti mirni. Jer Fahro je ipak "krupna riba". Rekao bih cak: sinonim za "uspjesnog ratnog profitera". Jednog od hiljada koji su se na nasoj tragediji devedesetih obogatili i sad cak sole pamet i pricaju i o postenju.
Jasno je da se u BiH ("pa i sire"") radi o klasicnom obracunu mafije. U  BiH ("pa i sire") zapravo ne postoje "korumpirani politicari". Postoje samo pojedini, ali veoma rijetki politicari, koji nisu korumpirani. Ne postoje " korumpirani privrednici", vec veoma rijetki koji to nisu. Ne postoje ni "korumpirane sudije, policajci, profesori...". Postoje samo veoma rijetki medju njima koji to nisu.
Ne postoji ni "posteni narod". Postoje samo ovce za sisanje cija jedina uloga je da se ulizuju tim istim "politicarima, tajkunima, policajcima, sudijama..."  ne bi li dobili svoju mrvicu i, kad treba, da glasaju za "svoje", ...
I sto je najzalosnije, iako bi trebala, ova vijest me ni ne raduje.
A vas? Ako nekoga od vas raduje, recite mi. Objasnite mi. Zelio bih se radovati.

No comments:

Post a Comment