Friday, January 25, 2019

Na vijest o smjenama u MUP Republike Srpske


Svjeza, danasnja vijest da je ministar policije RS smjenio citavu hrpu rukovodilaca MUPa RS, medju njima vecinu onih koji su ucestvovali u aljkavom i glupom zataskavanju ubistva Davida Dragicevica.

Sve do danas se ministar policije Dragan Lukac grcevito, drsko i siledzijski borio da brani stavove i pozicije svojih nacelnika u policiji, optuzujuci pri tom za izdaju RS sve one koji su se usudili da sumnjaju i traze istinu.
Dotle je isla njegova odbrana odanih mu piuna.

I sada, nakon skoro godinu dana pobune onih koji nisu povjerovali u "istinu" koja im se nudila od najvisih rukovodilaca MUPa RS, sada kada je otpor onih koji nisu vise vjerovali u lazi, koji su smogli snage da se pobune i traze istinu po cijenu da budu prebijani od iste te policije, sada kada je osjetio da to nije vise sacica ljudi vec da se pretvara u pokret, sada se ministar Lukac dosjetio da nesto mora mijenjati.
Ne treba se zavaravati,  niti su te promjene sustinske niti on to zeli uradi. Njegov cilj, ponovo kao i svo ovo vrijeme od kada je na policijskoj vlasti, je smirivanje masa, zataskavanje stvarnih probema i zastita vlastodrzaca.

Do sada je mase naroda koji se buni pokusavao zastrasiti, optuzivati, hapsiti, tuci... Djelimicno je uspio, ali oni koje on stiti nisu bas time zadovljni jer osjete da je to samo privremeno, i vjerovatno od njega traze da ucini vise.

I on je to poslusao. Ucinio je "vise". Premjestio je svoje nacelnike (piune) sa jednog na drugo mjesto. Zamijenio ih onima koji ce raditi upravo isto sto i prethodnici. Jednoga je cak postavio na mjesto svog savjetnika, drugoga za rukovodioca Unutrasnje  kontrole MUPa RS!

Sta je promijenio! Bas nista! Nadam se da je to vecini onih koji citaju ovu vijest jasno.

Jedino sto se ponovo poigrao sa onima koji su dovoljno naivni da povjeruju u njegove i njihove istinske namjere da Policiju transformise u borce protiv kriminala bilo koje vrste u borce koji sluze  narodu koji ih placa! Upravo to je njemu nije cilj.

Ko to, iz ovog iznudjenog kozmetickog igrokaza, ne vidi - ne vrijedi mu ni sto je ovo procitao!

No comments:

Post a Comment