Monday, June 25, 2012

Bruja: Defakto umjetnik

Evo; na Euro 2012. gotov je i drugi krug.

Portugal je pobjedio blijede Čehe, a Ronaldo sad hoda okolo; ko narodni heroj. Pravi se važan i svuda se puše i priča kako je ljepši od Mesija i kako Mesi nije njemu ni do koljena, a ja kao najbolji stručnjak za fudbal kao i onih naših 22 miliona u bivšoj nam državi tvrdim da je obrnuto. Mesi je bolji i kvit. Šta taj Ronaldo misli? Svima ide na živce; on; ko fol sve zna i svuda se petlja. Kad je u pitanju moda; on se petlja, kad je u pitanju frizura; opet ima šta reći, svuda se gura, baš kao košulja u.

Ima para ko blata, vozi skupe aute; kad hoda ulicama Madrida vazda se gleda u izlozima, a kad igra utakmicu uvjek gleda u najveći ekran na stadionu, da vidi sebe.

Ima on jedan mali problem; možda dva; boluje od narcisoidnosti-voli da se slika i ne voli Mesija, na koju foru ga dižu protivnički navijači. Čim spomenu ime Mesi; on zariba i cjelu utakmicu trokira i ne igra dobro. Eto; vidite kako su ti navijači bezobrazni; služe se trikovima. Dakle; Ronaldo ima neke bubuce u glavi, al' se mora priznati da je dobar fudbaler.

Njemci su oderali "Grkljane" i tu nema šta da se priča. Jedino što su Grci uspjeli da daju sve od sebe, al' ništa im nije pomoglo.

Španci; očerupali Galske pjetlove, koji od sebe nisu dali sve, koji su se na utakmici čak i sudarali, što je veliki i zabrinjavajući pokazatelj stanja u francuskom fudbalu. Sad dal' je u pitanju smjena generacije, neuigranost il' loša taktika, vrag će ga znati, al' ja mislim da su ipak u pitanju dobri Španci koji neće proći Portugal, a Portugal neće proći Njemce i to je to.

Englezeri su izgubili od Talijana; na penale, a mene je iznenadila slaba partija Engleza, a dobra partija Talijana. Penali su obična lutrija i čim je došlo do penala znao sam da Talijani idu dalje. Oni su "djeca srece" i uvijek se provuku na knap, negdje i jedva, a onda bljesnu i nešto osvoje. Onomad, optužiše Hrvatsku i Španiju da im pripremaju nerješeno i ispadanje, jer ko biva oni su zabrinuti za regularnost Eura 2012., a u njihovom "kalću" svaki dan nekog saslušavaju i zatvaraju, zbog namještanja utakmica. Sva sreća pa su prošli dalje jer bi FIFA i UEFA sigurno u tom slučaju sprovela cjelu istragu u HNS gdja je sve čisto i po vertikali i horizontali pa i financijski, ali su jednom imali i dva predsednika HNS; jednog legalnog i jednog ilegalnog. Sad su to malo doveli u red jer je Platini bio u Zagrebu i reko da se ne zajebaju s njim i da će biti velike novčane kazne.

Uskoro sljede završni mečevi u kojima se od Ronalda očekuje da pokaže sve što zna i Portugal dovede u finale. Znam ja da je on dobar al' od Ibre nije bolji i kvit. To što je Švedska ispala i što Ibro nema u nastavku Eura 2012. ne znači ništa; sve je to namještaljka:

"Al' samo prava raja je znala u čemu je trik,
nije Ibro naš jarane fukara;
Ibro ti je defekto umjetnik."

Eto; toliko, ako budem raspoložen onda ću se javiti poslije finalnog meča.

http://www.youtube.com/watch?v=sZE0ewgG9K0&feature=youtu.be

3 comments:

  1. Jel' Ibro uvijek ovako, kao na ovom videu.

    Pitanje postavlja i de facto i de jure sportski dunster. Meni je i sah previse dinamicna igra. A golf tek! Oznojim se i kad ga gledam. A ne gledam.

    ReplyDelete
  2. Znas sta Bruja. Vidim da kometarisanje sportskih dogadjaja tebi dobro ide, a vidim da te dogadjaje redovno pratis. Jedino sto u onoj svojoj zadnjoj recenici uvijek kazes, ako budem raspolozen....
    E, pa druze moj, budi malo cesce raspolozen! Unijece to malo vise raznovrsnosti u Parkic a i u nase zivote. ( ovo je malo pretenciozno , ali...)
    Vidis da si i Vjeku probudio iz zimskog sna.

    ReplyDelete
  3. Znači dogovoreno; imam sektor sporta, a Vjeko "terenska" putovanja, samo da ne naleti na kengura.

    ReplyDelete