Thursday, June 14, 2012

Zeljo S,: Promocija Suletove knjige

Jedan dogadjaj u Parku Petra Kocica, a Parkic ima dva izvjestaca. Na sinocnoj promociji Suletove knjige "Vrijeme izlazeceg sunca" bili su i Zeljo Saric, koji je poslao i tekst i slike, i Mario M. , koji je ovog puta  poslao slike sa komentarima.
Uz zahvalnost obojici, a posebno Suletu, ciju sam knjigu ( dobijenu proljetos sa posvetom od autora) procitao u jednom dahu, postavljam tekst i slike po redoslijedu primanja.

******************

-Dok je napolju lilo k`o iz kabla,a gromovi "cijepali" nebo nad Banjalukom,naš je Sule Junuzovic uzivao u zasluzenim cestitkama na promociji njegove nove knjige:"Vrijeme izlazeceg sunca",koja objektivno i emotivno slika banjalucku Rock `n Roll generaciju,od prvih pocetaka 1961.,pa sve do 1992.godine.Mnogi su se pronasli na stranicama ove lijepe i vrijedne knjige,dosta ih je i doslo,ali je mnogo njih rasutih po bijelom svijetu kao i onih koji nazalost nisu vise s nama.Svima njima je Sule nasao prostor,pa i poneki rijedak snimak i hronoloski smjestio u ondasnji prostor i zaustavljeni trenutak u vremenu...Hronologija je ovo o Banjaluci i njenoj mladosti kroz nekoliko generacija,koje su svoj izraz trazile i nasle u - muzici.I sto je najljepse - ostali su zapamceni ! Danasnji mladi samo treba da nastave tamo,gdje su njihovi stariji stali...


Sule...hvala na predivnoj veceri i jos ljepsoj knjizi !

Zeljo Saric









******
M.M.: Sule u elementu

M.M.:Poznate face na promociji Suletove knjige

1 comment:

  1. Bravo Sule! Tako to rade Banjalucani!

    ReplyDelete