Wednesday, July 11, 2012

Mještani Rosulja dali 163 primjedbe na regulacioni plan

Stanovnici Rosulja se ne predaju. Upisali su 163 primjedbe. Odrzace jos jedan sastanak prekosutra 13.jula u 19 sati. Zelimo im da njihvova ljudska i opravdana  borba za demokratska prava i za ocuvanje ono malo zelenila sto je ostalo, uspiju.
*********************


BANJALUKA - U mjesnoj zajednici Rosulje upisane su 163 primjedbe građana na nacrt u vezi sa Regulacionim planom (RP) "Malta", potvrdio je danas Željko Gagula, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje.
Podsjećamo, građani su od 7. juna do 9. jula imali na javnom uvidu RP "Malta", gdje su bile otvorene knjige primjedaba kako bi mogli dati svoje mišljenje o regulacionom planu.
Gagula je kazao da sada nadležno odjeljenje u Administrativnoj službi grada po zakonu treba da sagleda i razmotri te primjedbe, te da pruži odgovor na svaku od njih, odnosno na svaku primjedbu koja ima jasan prijedlog.
Što se tiče mjesne zajednice, Gagula je naveo da su sazvali 13. jula, u 19. časova, zbor građana, gdje će se govoriti o tri teme koje su bile aktuelne u proteklim danima, a vezane su za regulacioni plan.
"Prva tema će biti Regulacioni plan 'Malta', zatim će biti tema o pitanju saobraćaja kao i zelenila u Rosuljama. Očekujemo da će ljudi doći u jednoj smirenoj atmosferi iz prostog razloga što je zvanično davanje primjedaba završeno", naveo je on.
On je dodao da će zaključak koji bude donesen i na zboru građana biti proslijeđen nadležnima kako bi i to razmotrili te dali odgovor.
"Pružili smo šansu građanima da daju svoje argumentovane primjedbe i svaka ta primjedba će biti analizirana i razmotrena, a to će biti obaveza nosioca izrade ovog plana. Sada je trenutno planski predviđena saobraćajnica sa četiri trake sa zamjenom dotrajalih stabala koja invazivno djeluju na okolinu", kazala je prošle sedmice Verica Kunić, načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje.

D. Popovic
(Nezavisne novine)


No comments:

Post a Comment