Saturday, January 31, 2015

SPIN DOKTORI

Nasao sam dobar primjer znacenja pojma "spin doktor": "Spin doktori na obje ( politicke) strane su vec proglasile pobjedu njihovog kandidata, cim je debata zavrsila."  
Iako zvanicno ne postoji titula "spin doktor" mnogi to rade profesionalno i vise ili manje uspjesno.Neki od njih su na politickim ili inim drugim pozicijama, neki drugi su im savjetnici...
Evo sada jednog neuspjenog pokusaja covjeka koji je u toj vjestini godinama bio uspjesan, ali mu, ocito je, u zadnje vrijeme, ponestaje inventivnosti.
Nekada, davno, sam poznavao tog covjeka i vjerujte mi na rijec, bio je veoma pozitivan, radan i vrijedan. I jos nesto, postovao je ljude oko sebe. Znam da ce mi malo ko vjerovati ovo sto sam rekao, ali bilo je tako. Zasto i kako se promijenio, je za posebnu analizu.
Moje skromno misljenje je da je VLAST nad ljudima i njihovim sudbinama svemu kriva. I ne samo kod ovog slucaja.

Jedino sto pokusava uraditi je okrenuti situaciju u svoju korist. A situacije je zapravo potpuno jasno onome ko zeli da mu bude jasna. Naime nazvao ga je njemacki politicar i rekao mu da prihvati tu jebenu izjavu ili ce biti (politicki) uklonjen. 
I maca podvila rep... I to pred mrskim njemackim politicarem... Ali kako to sada objasniti plebsu  a da se sacuva obraz , bar pred onima koji ne kuze?... A mnogo je takvih. Na zalost...
Elem evo vam vijesti iz njegovog biltena, Nezavisnih novina, pa vi sami prosudite:

Dodik: Nova verzija izjave prihvatljiva


BANJALUKA - Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da je izjava o opredijeljenosti BiH za reforme na putu ka EU prihvatljiva za Republiku Srpsku, imajući u vidu da je uvaženo sve što je tražila koalicija SNSD, DNS i SP.
"Nije važno što je naše zahtjeve prihvatilo Predsjedništvo BiH, bitno je da su to prihvatili šefovi diplomatije Njemačke i Velike Britanije, koji su samo potvrdili da su naši zahtjevi sasvim logični i normalni", rekao je predsjednik Srpske.
Dodik je naglasio da je danas imao i telefonski razgovor sa njemačkim ministrom inostranih poslova Valterom Štajnmajerom i da su se saglasili da ova verzija izjave može da bude prihvatljiva.
Na pitanje Srne da li današnji razgovor sa njemačkim diplomatom demantuje tvrdnje pojedinih predstavnika PDP-a i SDS-a da su Milorad Dodik i SNSD, čiji je on lider, "prošlost i da niko iz EU na njih ne računa", predsjednik Srpske je rekao da "ne želi da komentariše spekulacije nezrelih političara, za koje je sve prihvatljivo i ništa nje sporno zarad ulaska u vlast".
"Moj razgovor za ministrom Štajnmajerom danas je definitivno otklonio bilo kakvu mogućnost da Evropa, a posebno Njemačka i Velika Britanija, imaju neku lošu namjeru ili da će se njihova dobra namjera zloupotrijebiti u domaćim političkim vrtlozima. Štajnamjer prvenstveno želi napredak. U tom pogledu, smatram veoma važnim današnji razgovor i saglasnost o tim, veoma bitnim pitanjima po Republiku Srpsku", naglasio je Dodik.
On je ocijenio da su sve komplikacije u vezi sa izjavom o evrointegracijama izazvali domaći političari - od zahtjeva SDA koji su poznati po mnogim pitanjima kada je riječ o BiH pa do tragičnog nepoznavanja situacije od SDS-a koji može da prihvati sve što se ponudi.
"To govori da smo bez potrebe izgubili vrijeme", zaključio je predsjednik Republike Srpske.

No comments:

Post a comment