Friday, May 06, 2016

Kokan Mladenović: BiH i Srbiju ne mogu miriti oni koji su aktivno učestvovali u zlu 90-tih

Upravo tako kako Kokan kaze! Birajuci opet one koji su i devedesetih bili sijaci mrznje i rata, iste one koje su unistile i unesrecile i taj narod i narode oko sebe, vecinski srpski narod je ponovo zabio glavu u pijesak. Lazima se ne stite interesi vlastitog naroda. Agonija srpskog naroda se produzava. Nacionalizam je ocito vrlo vrlo  jak narkotik.  

***********************


Priznati beogradski režiser Kokan Mladenović prokomentarisao je rezultate 
nedavno održanih parlamentarnih izbora u Srbiji i 
činjenicu da je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) Aleksandra Vučića ubjedljivi pobjednik:
"Nova pobjeda Vučića, ovo je kraj jedne normalne Srbije. Ako je narod većinski izabrao upravo tu vlast, ta vlast je mjera naše političke svijesti, demokratske svijesti, a ta mjera nije za poštovanje."
Komentarišući odnos Srbije i Bosne i Hercegovine u ovom kontekstu, Mladenović je kazao:
"Ja ne vjerujem da Bosnu i Hercegovinu i Srbiju mogu da mire oni koji su aktivno učestvovali u zlu devedesetih godina. Vjerujem da je nemoguće tako radikalno mijenjati mišljenje kao što je to napravio Aleksandar Vučić i politika oko njega. Bojim se da je sve to jedna onako evropski prihvatljiva fasada tolerancije, a da tu nikakve suštinske promjene vrijednosti i poštovanja nema. Više bih volio da nas mire neki ljudi čistih ruku nego oni koji su napravili to zlo devedesetih godina."

(Klix)

No comments:

Post a Comment