Wednesday, January 31, 2018

Angel T.: Lijepa vijest o nasem Lazi Roljicu

Boise,28.January 2018.


Dragi moji,
posmatrajuci nasu svakodnevnicu obasutu silnim,najcesce, ruznim vijestima posebno iz politicke sfere,ne mogu odoljeti da Vam ne posaljem jednu divnu vijest,posebno sto se radi o nasem,sugradjaninu, prijatelju,saigracu u dresu KK"Borac" prof.Lazi Roljicu-Zoli...

Ovih dana je nas Zola imenovan za sefa urednika i predsjednika izdavackog borda (Editor in Chief) casopisa "An Economics Journal, URSM-INTERNATIONAL JOURNAL OF SALES, RETALING AND MARKETING"  koji izlazi u Engleskoj (Leads).

Prof.Lazo Roljic je dekan i profesor Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta u Vitezu. Ovaj Unuverzitet je dugogodisnji partner sa Univerzitetom u Leadsu, ciji studenti su mahom iz USA,J.Amerike,Azije,Afrike,Austalije i imaju zajednicki (Virtuelni) master i doktorski studij na engleskom jeziku-CIRCLE. Predavanja se odrzavaju elektronskim putem,a ispiti se polazu u Vitezu,Travniku i Leads-u. Jednom godisnje se odrzavaju  konferencije  na kojima radove prvenstveno objavljuju (i prisustvuju ) magistranti i doktoranti studija. Ove godine ta Konferencija se odrzava  3.- 6.aprila u Sarajevu,jer Vitez nema dovoljno smjestajnih kapaciteta.
Lazo mi kaze da je presretan,posebno sto ce po prvi put proslaviti svoj rodjendan (6.april) u svom rodnom gradu. (Lazo je rodjen 1945. u Sarajevu,sadasnja ul. Hiseta br. 7-Marindvor).

Sta reci na sve ovo...Mozemo samo cestitati nasem Lazi i svi mozemo biti ponosni jer je Zola dio naseg sporta,nase kosarke !
Bravo,Zola! Bravo,Profesore !
                                         Angel

PS. U prilogu ispod cete naci mnogo vise detalja,podataka (na engleskom jez.)  o ovom velikom uspjeha naseg Profesora
 Pozdrav Vasim porodicama, pozdrav Vama !
                                                            Vas Angel


Šire i detaljnije, odakle je i ovo ispred, može se naći na sajtu:  www.circleinternational.co.uk