Friday, April 15, 2022

In memoriam: Dusanka Vuksan

 

1939. - 2022.

U Banja Luci je u nedjelju 10.4.2022. preminula Dusanka Vuksan. 

Duska mi je bila profesorica matematike u Gimnaziji a kasnije i asistent na matematici na ETF.  Duska je plijenila svojom mirnocom, stalozenoscu i prijateljskim odnosom. Jos u Gimnaziji ona je nama, svojim ucenicima bila i profesor i prijatelj u isto vrijeme. Mislim da je ona bila prijatelj svim ljudima koji su je poznavali. 
Pamtim je po njenom specificnom duhu i humoru. Uz Dusku, matematika se nije ucila. Uz nju se matematika voljela.
Jos na studiju je upoznala pok. Nikolu Vuksana sa kojim je provela citav svoj zivot. Sada, nakon sto je zatvorila poslednju stranicu svog zivota, odlazi u Beograd da vjecno pociva pored svoga Nikole.

U ovom tuznom trenutku osjecam i srecu jer sam imao privilegiju da upoznam i  Dusku i Nikolu. 
Dusanka je iz Banjaluke ispracena juce, a sahrana ce se obaviti u ponedeljak 18.4. u 13h na Centralnom groblju u Beogradu. Okupljanje u kapeli u 12h.

U ime tvojih ucenika i postovatelja - pocivaj u miru draga Duska.
Porodici i prijateljima iskreno saucesce.






3 comments:

  1. Duska je bila divna osoba u svakom pogledu. Hrabra, mirna, stalozena i uvjek prijatelj svim studentima.
    Duskinoj familiji iskreno saucesce.
    Emira i Sasa

    ReplyDelete
  2. Thank you for posting this beautiful remembrance of Dusanka Vuksan. The pictures are lovely. I will miss Dusanka dearly. She was a gentle person who loved her family dearly. She will live on in our hearts and remembrances. Her love will live on in the hearts and minds of her cherished children and grandchildren Dusan, Vesna, Nikolina, and Daniela. Rest In Peace Dusanka with your beloved Nikola.

    ReplyDelete
  3. Hvala Vam dragi Predraže za ove divne riječi. Dio teksta je Mustafa Širbegović pročitao na maminoj sahrani, na moju molbu. Zatim smo joj pustili "Na lijepom plavom Dunavu", kako je i željela. Znam da je sva iskustva i sjećanja na njene đake i studente nosila u srcu sa ponosom, osmijehom i nostalgijom. Prepričavanje anegdota bio je nepresušan izvor zabave :)
    Puno Vas pozdravljam,
    Vesna, Duškina kćerka

    ReplyDelete