Friday, April 22, 2022

Vladislav Bodnaruk - Toba: 8. dio: Ko nije bio tamo tog 22. Aprila '68 ne zna cemu sva ova prica

 Priblizava se veliki praznik koji se nekada zvao "Dan oslobodjenja Banja Luke", a danas se zove "Dan Grada ". I nekada i danas, taj dan je 22. april, dan kada su 1945. godine partizani oslobodili Banja Luku od fasista. Danas se ti partizani u Banja Luci nekako stidljivo pominju. Nas sugradjanin Vladislav Bodnaruk-Toba, vec tridesetak godina stanovnik Australije, se pobrinuo da svojim sjecanjima i mastom osvjezi i nasa sjecanja na ovaj datum. Njegove price cemo objavljivati sve do 22. aprila!

********************************

A Aprili k'o aprili ... dolaze i prolaze, ne treba se s tim opterecivati. Svakom ce se mozda jednom nesto lijepo desiti u nekom Aprilu. Ako nista, onda barem ono Proljece! Proljece, to redovno dolazi! Svima!

Dobri dragi i nasmijani banjalucani, ponos je bilo zivjeti sa vama! Zivot nije rasta potrosen.


Niste nasmijani ... zar ove slike lazu!? 

Ko pogodi za deset minuta sva imena sugradjana na posteru, Canak Blog daje nagradu, 5 eura, naravno u Rubljama i to kad On ili Bilja dodju u BL. (A vi vidite sta cete sa tolikim parama? Vasa stvar!). 

Naravno morate prvo pustiti muziku, ovu dole, Copy-Paste na YT, pa onda na pogadjanje! 

 https://youtu.be/u2SYLvH888Q 

 (u ovoj pjesmi se potkrala jedna mala greska, pa umjesto da se pjeva Banjaluka, neko stavio, a vjerovatno namjerno ... Saraj'vo! Sumnja se da je Henda, al' nije tacno utvrdjeno! Valjda ne smeta puno?) 

https://youtu.be/ZQksbc381AI 

Fale mi nocas moja Raja!

Opet Henda?! 

Nisam ja totalno neobavjesten, znam ja jos jednog pjevaca, osim Hende ... no nekako, nikako ovaj cas, da mu se sjetim imena! 

Voli Vas Toba!


No comments:

Post a Comment