Tuesday, April 11, 2023

Sjeverna Koreja u Banjaluci!

 Nevjerovatno! 

Ovako su juce u Banjaluci testirali statiku novih, u rekordnom roku, izgradjenih tribina, da bi dokazalo i pokazalo neukima i naivnima da ce ta tribina za nedjelju dana primiti maksimalan broj posjetilaca i da se pri tom nece srusiti!

Pored svih strucnih i naucnih metoda testiranja gradjevina bilo koje vrste,  pored Arhitektonsko- Gradjevinskog - Geodetskog fakulteta u Banjaluci, profesora zvucnih titula, uredjaja i procedura koji se koriste u svijetu i u toj istoj Banjaluci vec decenijama, neko je odlucio da se poigra i sa Policijom, mladim policajcima, i sa Banjalukom, i zdravim razumom i jos jednom organizovao primitivnu predstavu koje bi se i Sjeverna Koreja stidila.

Zamislite tu predstavu: da bi svecano obuceni i uredno postrojeni pitomci Policijske akademije stigli do parka Mladen Stojanovic saobracaj je zaustavljan na nekoliko mjesta,  jer predstavu treba da vidi i uvjeri se da je sve ucinjeno kako treba, sto vise podanika. Pa eto, cak su i pitomci Policijske Akademije Republike Srpske zloupotrebljeni i mobilizirani da bi svojim sinhronizovanim i hrabrim poskakivanjem dokazali da ce tribina izdrzati hiljade zaljubljenika u, do prije par dana, "bijeli  - burzoaski" sport - tenis! 

"O tempora - o mores!" rekao bi Ciceron.

"Cudnih li vremena - cudnoh li obicaja!" rekli bismo mi. 

"Primitivno do boli!" reci ce oni koji su u ovom banjaluickom i balkanskom ludilu sacuvali - jos bar malo mozga i ljudskog dostojanstva!

No comments:

Post a Comment