Monday, August 31, 2020

Jos jedno ZOOM druzenje kosarkasa

 


Bivsi, a bogami i sadasnji, kapiten Kosarkaskog kluba Borac, Angel Trajkovski se jos jednom pobrinuo da se kosarkasi, rasuti po svijetu, juce ponovo sastanu i druze uz pomoc internet aplikacije ZOOM.

Ovog puta druzenju i laganom caskanju su bili "nazocni" (redosled iz fotografije):  Sait Mustajbasic, Predrag Canak, Tihomir Divjak-Kikan, Lazo Roljic, Zeljo Sejdinovic, Djoko Kaludjerovic-Sopen, Bato i Mikica Jelic, Angel Trajkovski, Drago Kopanja-Kopi, Blaz Kotarac i Branisalv Majkic.

Adzija, Taso i nas gost Bosa su najavili svoj izostanak. Bojer je imao tehnicke probleme. Suzi i Gale, koji su bili prisutni proslog puta, ce nam se vjerovatno pridruziti na slijedecem ZOOM druzenju  koje planiramo za 2-3 mjeseca. 

Za razliku od prva dva puta kada su, zbog vremenskog ogranicenja koje postavlja aplikacija ZOOM,  nasa druzenja bila vremenski ogranicena na 30-40 minuta, ovog puta smo uspjeli "zaobici" ZOOM sistem i druzenje je trajalo tri puta duze. Duze - a opet dzabe! U svakom slucaju, sasvim dovoljno da kapiten svakom od nas da sansu da ponesto kaze o sebi, da se sjeti neke zajednicke zgode ili nezgode, da kaze kako se rve sa korona-virusom, sta radi - kad nista ne radi... 

Ponekad mi se cini da nam ovakva "elektronska" druzenja daju vise sansi da razgovaramo, salimo se i cujemo svakog od nas, nego li druzenje u restoranima, gdje smo uglavnom razbijeni u grupe, gdje nam muzika ponekad oduzima vrijeme za pricu, gdje nas gladni stomaci i dobra hrana skrecu sa vaznih tema... Da ne pretjeram, ipak ovakva druzenja ne mogu biti zamjena za druzenje u zivo i svi se nadamo da ce nam korona dozvoliti da slijedece ostvarimo krajem maja slijedece godine.

Do tada, imacemo jos nekoliko ovakvih druzenja!

Nije ni to lose za druzinu u kojoj velika vecina gazi osmu deceniju zivota!

No comments:

Post a Comment