Friday, August 14, 2020

Pogodite o kojoj zemlji se radi - cije su ovo rijeci!?

1. „U drugom kvartalu očekivali smo rast od minus 14,4 odsto, a zatim je bolja procena bila minus 9,9 odsto, tek na kraju su nam očekivanja bila rast izmedju minus šest i sedam odsto, a on je bio minus 6,5 odsto”
2. "Prema podacima EUROSTAT-a, u drugom kvartalu Evrozona nasa zemlja je bila na minus 14,4 odsto rasta, Nemačka je na minus 11,7 odsto, a Španija na minus 22,1, odsto. 
3. „Nesumnjivo je da ćemo biti bolji od svake zemlje u regionu i jedino za koga još ne možemo da kažemo su Irska i Madjarska, ali znači da smo u prvom polugodištu prvi ili drugi”
6. "U ponedeljak ćemo imati fleš procenu privrede za drugi kvartal, a ja očekujem da imamo jedan od najboljih rezultata, ne samo u Evropi”
7. "Plus imaćemo jednokratno 120 odsto minimalne zarade za novoosnovana preduzeća koja do sada nisu koristila mere. To je ukupno oko 560 miliona evra. Sa svim merama koje smo do sada preduzeli koje su nas koštale 3,072 milijarde evra, jer su samo garantne šeme 1,023 milijardi evra”
8. "Sa svim merama uspeli smo, i uz dobru monetarnu politiku NBS, godišnja inflacija je bolja i od uspešnijih evropskih zemalja. Rejting agencije su ogromnom broju zemljama smanjivale rejtinge i očekivanja, nasa zemlja je i kod Fiča i Standard and Poor, ubedljivo najbolja u celom regionu. Za nas je važno što je poljprivreda dobra, ima 9,8 odsto učešća u BDP-u, a ove godine očekujemo da će biti 10 odsto, imajući u vidu izvanrednu godinu i rezultate”

No comments:

Post a Comment